FAQ – oftest stillede spørgsmål

Blockchainbegrebet dækker over flere ting: en datastruktur, en algoritme, en gruppe af teknologier og som en form for ”paraply-betegnelse” for distribuerede “peer-to-peer”-systemer, der fungerer inden for samme område.

Der er derfor ikke alene tale om en teknologi, der tjener som platform for bitcoin, men en teknologi, der kan anvendes på enhver form for digitaliseret data, uanset om disse vedrører sundhedsinformation, forsikringer, skatteinformationer, lån, vareindkøb eller kontraktvilkår. Mulighederne er derfor enorme, og flere spår teknologien Blockchain til at blive det største siden kommercialiseringen af internettet.

En bitcoin-ejer opbevarer retten til sine bitcoin i en ”Bitcoin wallet”, der er en form for elektronisk pung. Der findes forskellige typer af ”wallets”, herunder:

  • En ”Web-wallet” der er en online serviceydelse
  • En ”Client-wallet” der installeres på computeren ligesom f.eks. netbank
  • En ”Mobile-wallet” der er en form for APP til smart- og android telefoner
  • En ”Hardware-wallet” der er eksternt udstyr og fungerer ligesom et betalingskort
  • En ”Paper wallet” der indebærer, at data udelukkende gemmes i papirformat

Der findes mange udbydere af disse forskellige typer ”wallets”, og de har alle forskellige muligheder, fordele og ulemper.

En ”wallet” indeholder ikke bitcoin eller digitale eller elektroniske mønter, som det f.eks. kendes fra en almindelig bankkonto, men den opbevarer ejerskabet af bitcoin-adresser, som alle kan se, i kraft af systemets egenskab af en distribueret protokol.

Bitcoins bliver accepteret som betaling mange steder. Eksempler på disse på tværs af brancher er blandt andet IT virksomhederne Microsoft og Dell, rejsebureauet Expedia, fastfood kæden Subway, online elektronik giganten Tigerdirect, telcovirksomheden T-Mobile i nogle lande, en række universiteter herunder det mexicanske universitet ”Mexico Universidad de las Americás”.

Det er også muligt at donere bitcoin til Folkekirkens Nødhjælp, betale for hotelophold, holde abonnement på Bloomberg.com eller The Sunday Times, ligesom mange store og landsdækkende A til Z online retail-kæder rundt omkring i verden modtager Bitcoin som betaling. Det er også muligt at købe og vedligeholde sin hjemmeside og webhotel gennem den store udbyder Wordpress, ligesom flere flyselskaber, blandt andre Virgin Airlines, modtager Bitcoin som betaling.

Bitcoin kan ikke placeres inden for de eksisterende rammer af finansiel lovgivning, og ej heller inden for kendte begreber som ”penge”, ”valuta” og ”varer” etc.

Cyroinvest ApS

Applebys Plads 7
1411 København K

CVR. 39790394

Kontakt os

+45 69 155 155
kontakt@cyroinvest.dk

Følg os på  Linkedin  og Facebook

gtag('config', 'UA-152017488-1');
da_DK